Hyperlooprace in langere buis met bocht erin

Hyperlooprace in langere buis met bocht erin
23-07-2019 11:32 | Buitenland | auteur ANP

HAWTHORNE - De jaarlijkse hyperlooprace van ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat op de schop. De deelnemende voertuigen schoten dit jaar door een kaarsrechte vacuümbuis van ruim 1 kilometer. Vanaf volgend jaar wordt het parcours veel langer. De tunnel wordt 10 kilometer lang en er komt een bocht in. Initiatiefnemer Elon Musk heeft dat bekendgemaakt.

SpaceX begon een paar jaar geleden de Hyperloop Pod Competition. Delft won de eerste editie in 2017. Een studententeam uit München won de drie edities erna. Ze hebben ook het wereldrecord van 467 kilometer per uur in handen. De wedstrijd moet studenten stimuleren om de hyperloop verder te ontwikkelen.

Musk is ervan overtuigd dat mensen over tientallen jaren hyperloops gebruiken voor reizen over lange afstanden. Ze stappen dan in een speciale capsule. Die schiet vervolgens door een buis waar vrijwel alle lucht uit is gezogen. Door de lage luchtweerstand zou de capsule enorme snelheden moeten kunnen bereiken. Een rit Amsterdam-Parijs zou dan een half uur duren. Maar de technologie staat nu nog in de kinderschoenen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden