Transport Online - Korpschef Akerboom wil discriminatie intern bespreken

Korpschef Akerboom wil discriminatie intern bespreken

Korpschef Akerboom wil discriminatie intern bespreken
22-07-2019 23:44 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, roept alle leidinggevenden binnen de politie op "openhartige gesprekken" te voeren met agenten over discriminatie en seksisme onderling. Dat laat een woordvoerder maandag weten. De politiebaas doet deze oproep in een e-mail.

"De aanleiding voor de mail is dat er nu binnen en buiten het korps over het onderwerp gesproken wordt", zegt de woordvoerder. Akerboom wil dat alle leidinggevenden voor 1 september de resultaten van de gesprekken aan hem doorgeven.

De oproep komt vlak nadat het NRC eerdere deze maand een artikel publiceerde waarin het probleem van discriminatie en seksuele intimidatie bij agenten wordt beschreven. Akerboom trok zich dit erg aan. "Voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag is binnen de politie geen plaats" zei hij toen in een persoonlijk blog. Hij wil extra stappen zetten om het probleem aan te pakken. Wel verzette hij zich tegen het beeld dat er overal sprake zou zijn van grensoverschrijdend gedrag. Hij benadrukte daarnaast dat bij de instroom van nieuwe politiemensen vol wordt ingezet op diversiteit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions