Frankrijk vindt in 1968 verdwenen onderzeeboot La Minerve

Frankrijk vindt in 1968 verdwenen onderzeeboot La Minerve
22-07-2019 19:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

PARIJS - De Franse marine heeft het wrak gevonden van de onderzeeër La Minerve, die in 1968 voor de kust van Toulon in de Middellandse Zee spoorloos verdween. De 52 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven.

De regering besloot in 2018 om de inspanningen voort te zetten om de Minerve te vinden op verzoek van de nabestaanden. Het wrak is nu gevonden dankzij het gebruik van nieuwe sonar- en drone-technologie.

"We hebben zojuist de Minerve gevonden, het was een geslaagde operatie, een moment van opluchting en een demonstratie van technische bekwaamheid", aldus de Franse minister van Defensie, Florence Parly, maandag.

Een bron binnen de Franse marine vertelde dat een schip van het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity de verdwenen onderzeeboot zondag ontdekte. Dat onderzoeksvaartuig beschikt over onderwaterdrones met krachtige camera's. De Minerve bleek op 2370 meter diepte te liggen op ongeveer 45 kilometer van Toulon.

De onderzeeër verging ruim een halve eeuw geleden tijdens slecht weer. De oorzaak van de ramp is nooit vastgesteld. Experts hebben onder meer gespeculeerd dat de Minerve zonk na een botsing met een ander vaartuig, dat er een probleem was met de zuurstofvoorziening of dat aan boord een projectiel explodeerde.

Nabestaanden zijn blij met de vondst. "Het is een opluchting. Enorm emotioneel", reageerde de zoon van de commandant van de onderzeeër.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden