Bruggen voor Theemswegtracé aangekomen in Rotterdam

Bruggen voor Theemswegtracé aangekomen in Rotterdam
22-07-2019 09:51 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Maandagochtend 22 juli zijn op pontons de eerste delen van een stalen boogbrug bij de Rozenburgsesluis aangekomen. Later in juli arriveren de andere delen van deze brug. Op de voorbouwlocatie naast de sluis worden die brugdelen opgebouwd tot een boogbrug, met een enkele overspanning van 172,8 m. De totale lengte van de brug is 176,8 m. De brug is bestemd voor het Theemswegtracé. Er komen in totaal twee boogbruggen in dit spoortracé.

In augustus worden de delen van de tweede stalen boogbrug afgeleverd op de voorbouwlocatie nabij de Thomassentunnel. Daar zal deze brug ook worden opgebouwd. Het gaat om een boogbrug met een hoofdoverspanning van 156,1 m en aanbruggen van respectievelijk 56,6 en 52,4 m. De totale lengte van de brug bedraagt 269,1 m. Deze brug komt vanaf volgend jaar nogal prominent in zicht te liggen, want vanaf april rijdt het wegverkeer over de A15 er onderdoor.

Beide bruggen krijgen in het voorjaar van 2020 hun definitieve plaats. De bouw van het Theemswegtracé verloopt nog geheel volgens schema. Naar verwachting rijdt eind 2021 de eerste trein erover.

Theemswegtracé

In het Rotterdams havengebied wordt de Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, verlegd. Het nieuwe stuk spoor van ruim 4 kilometer, het Theemswegtracé, wordt eind 2021 opgeleverd en vormt een oplossing voor het capaciteitsknelpunt bij de Calandbrug bij Rozenburg.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden