Drie zwemmers overleden aan de kust bij Den Haag

Drie zwemmers overleden aan de kust bij Den Haag
21-07-2019 23:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 10:00 uur] Aan de kust bij Den Haag zijn zondag drie zwemmers overleden. Het gaat om een 40-jarige man uit Duitsland en twee mannen uit Polen (31 en 23  jaar oud). 

De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er iemand in de zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag. Rond hetzelfde tijdstip gold dat ook voor twee zwemmers bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.

Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere reddingsboten van de KNRM, de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet. De drie slachtoffers zijn op de kant door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Volgens de KNRM was er geen sprake van een sterke stroming in de zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn getuige geweest van de gebeurtenissen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden