Pieter Elbers: 'Geniet, maar vlieg met mate'

Pieter Elbers: 'Geniet, maar vlieg met mate'
20-07-2019 10:02 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - "Geniet, maar vlieg met mate". Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers in een interview met Trouw. "Wij vinden dat je bewust moet vliegen. Analoog aan 'drink met mate’."

De luchtvaartmaatschappij wil mensen laten nadenken voordat ze het vliegtuig pakken. Dat is ook de strekking van de campagne 'Fly responsibly', die eind juni werd gelanceerd. "Wij willen het gesprek aangaan", zegt Elbers. "Is het wel nodig om face-to-face af te spreken? Is de trein een alternatief? En als ik dan toch vlieg: hoe doe ik dat zo duurzaam en bewust mogelijk?"

Onlangs werd bekend dat Schiphol na 2020 weer mag groeien. "Ik ben geen voorstander van ongebreidelde groei. Maar gematigde groei is nodig om te verduurzamen", aldus de topman. De KLM heeft volgens hem de afgelopen jaren miljarden euro’s heeft gestoken in nieuwe, schonere vliegtuigen en miljoenen in onderzoek naar efficiëntere routes.

"En ook aan het CO2-compensatieprogramma en de biokerosinefabriek hangt een prijskaartje. Verduurzamen kost geld, veel geld. Daarom hebben we verantwoorde en gebalanceerde groei nodig. Alleen dan kunnen we blijven concurreren, relevant blijven en de hele sector te helpen bij het verduurzamen. Daarom moeten we wereldwijd mee blijven doen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden