Olieprijzen direct omhoog na tegenhouden olietanker 'Stena Impero'

Olieprijzen direct omhoog na tegenhouden olietanker 'Stena Impero'
19-07-2019 20:37 | Incidenten | auteur ANP/BLOOMBERG

TEHERAN - De olieprijzen zijn vrijdagavond flink gestegen na het nieuws dat Iran twee olietankers heeft opgebracht in de Perzische Golf. De onrust in de regio zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie, wat ervoor zorgt dat de vraag naar olie toeneemt.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) liet weten een Brits schip van een Zweedse rederij, de Stena Impero, te hebben onderschept omdat het zich niet aan internationale voorschriften zou hebben gehouden. De olietanker wordt overgebracht naar een haven in Iran, dat ten noorden van de Straat van Hormuz die ligt. Kort daarop werd een tweede schip van een Britse rederij onderschept. Het gaat om de Mesdar, die onder Liberiaanse vlag vaart.

De Amerikaanse president Donald Trump liet in een reactie weten de Britse overheid bij te staan. De Britten laten weten bezig zijn de situatie in te schatten en informatie in te witten.

Vorige maand werden al twee commerciële schepen in de regio beschoten. Rederijen lieten toen al weten zich zorgen te maken om de veiligheidssituatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden