Oud-minister Roelof Nelissen overleden

Oud-minister Roelof Nelissen overleden
19-07-2019 12:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

HILVERSUM - In een ziekenhuis in Hilversum is oud-minister Roelof Nelissen op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP.

Nelissen, afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, begon zijn carrière bij de Nederlandse Katholieke Middenstandersbond. In 1963 werd hij lid van de Tweede Kamer voor de Katholieke Volkspartij (KVP). Begin 1970 werd hij minister van Economische Zaken in het kabinet-De Jong, als opvolger van Leo de Block die tussentijds was afgetreden na ophef over de btw. In de twee kabinetten-Biesheuvel (1971-1973) was Nelissen minister van Financiën en was hij daarnaast vicepremier.

In 1973 stapte Nelissen uit de politiek. Hij trad in dienst van AMRO Bank en werd daar de topman. Met zijn tegenhanger van ABN, Rob Hazelhoff, legde hij begin negentiger jaren de basis voor de fusie van de twee banken, die in september 1991 werd beklonken. Nelissen vervulde tal van commissariaten en bijbanen. In 1996 was hij medeoprichter van het Republikeins Genootschap.

Wopke Hoekstra, de huidige minister van Financiën, laat in een tweet weten dat Nelissen "al vanaf jonge leeftijd een grote bijdrage leverde aan onze samenleving. Vanuit verschillende rollen in de politiek werkte hij aan een beter en sterker Nederland".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden