AB InBev verkoopt Australische brouwerij

AB InBev verkoopt Australische brouwerij
19-07-2019 10:06 | Financieel | auteur ANP

LEUVEN - Bierbrouwerij AB InBev doet zijn Australische merk Carlton & United Breweries van de hand. De Japanse drankenfabrikant Asahi Group telt daarvoor 16 miljard Australische dollar neer, ongeveer 10 miljard euro. Asahi mag als gevolg van de deal ook de internationale merken van AB InBev in Australië gaan vermarkten.

AB InBev wil de opbrengsten gebruiken om schulden af te betalen. Daardoor wordt het bedrijf volgens de grootste brouwer ter wereld interessanter voor zijn aandeelhouders. Ook kan AB InBev daardoor weer makkelijker investeren in nieuwe groeimarkten.

Het Belgisch-Amerikaanse AB InBev blijft verder geloven in de strategie om een minderheidsbelang in zijn Aziatische tak van de hand te doen. Eerder deze week blies het bedrijf de beursgang van dat bedrijf aan de beurs in Hongkong nog af vanwege de zwakke vraag.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden