Transport Online - Rohan Dennis zeer teleurgesteld na vertrek uit Tour

Rohan Dennis zeer teleurgesteld na vertrek uit Tour

Rohan Dennis zeer teleurgesteld na vertrek uit Tour
19-07-2019 10:00 | Sport | auteur ANP

PAU - Rohan Dennis heeft in een korte verklaring op de website van zijn wielerploeg Bahrain zijn "grote teleurstelling" uitgesproken over zijn plotselinge vertrek donderdag uit de Tour de France. De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte tijdens de twaalfde etappe af en weigerde daarna tekst en uitleg te geven. De Australiër was favoriet voor de individuele tijdrit die vrijdag in Pau plaatsvindt.

"Die tijdrit was natuurlijk een groot doel voor mij en mijn team", liet Dennis (29) optekenen. "Zoals ik mij nu echter voel, was het de juiste beslissing om mezelf terug te trekken. Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de Tour. Ik zal hopelijk terugkeren in deze geweldige race in de komende jaren."

Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de twaalfde etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei "verward en teleurgesteld" te zijn. Dennis zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. "Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions