Transport Online - Marineschip VS haalt drone neer in de Straat van Hormuz

Marineschip VS haalt drone neer in de Straat van Hormuz

Marineschip VS haalt drone neer in de Straat van Hormuz
19-07-2019 00:25 | Incidenten | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse marine heeft in de Straat van Hormuz een Iraanse drone uit de lucht geschoten. Ondanks herhaalde waarschuwingen rechtsomkeert te maken, kwam het toestel steeds dichter bij de USS Boxer. Tot op minder dan een kilometer, volgens het Pentagon. Daarop is besloten de drone te vernietigen.

President Donald Trump heeft dat bevestigd. Hij riep andere landen op de actie van Iran te veroordelen en de eigen schepen te beveiligen. "Dit is de laatste van de vele provocaties van Iran tegen schepen die in internationale wateren varen". Trump benadrukte dat de Washington zich het recht voorbehoudt zijn belangen, faciliteiten en medewerkers te verdedigen.

In juni claimde Iran het neerhalen van een Amerikaanse drone, die het Iraanse luchtruim bij de Perzische Golf had geschonden. Teheran diende daarover een officiële klacht in bij de Verenigde Naties. Volgens de VS vloog het toestel boven internationale wateren.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zei niets te weten van het incident donderdag. De informatie dat een Iraanse drone zou zijn uitgeschakeld op zee had hem niet bereikt. Zarif was in New York waar hij een ontmoeting zou hebben met de secretaris-generaal van de VN António Guterres.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions