Clicky


Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAX

Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAX
19-07-2019 00:26 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing neemt een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat geld denkt het Amerikaanse concern nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren omdat er al maanden niet met de vliegtuigen mag worden gevlogen.

Het gaat om een last na belastingen van 4,9 miljard dollar. Die wordt verwerkt in de resultaten over het tweede kwartaal die later deze maand naar buiten komen. Boeing voerde al een tijdje onderhandelingen met gedupeerde maatschappijen over een compensatie voor geleden schade. Zij hebben bijvoorbeeld veel vluchten moeten schrappen. Ook moesten vervangende vliegtuigen worden ingezet.

De Boeing 737 MAX wordt sinds maart aan de grond gehouden na twee vliegtuigcrashes in vijf maanden tijd. Die rampen bleken te zijn veroorzaakt door een overijverig veiligheidssysteem dat de neus van het toestel naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor.

Boeing werkt eraan om het euvel te verhelpen maar wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen is nog altijd onduidelijk. Het bedrijf denkt zelf overigens dat dit nog voor einde van het jaar weer zal kunnen. Daarvoor moeten toezichthouders dan wel groen licht geven.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions