Vrouw vrijgesproken van doodsteken echtgenoot

Vrouw vrijgesproken van doodsteken echtgenoot
18-07-2019 16:16 | Binnenland | auteur ANP

ZUTPHEN - Een 67-jarige vrouw uit Apeldoorn is vrijgesproken van het doodsteken van haar echtgenoot. De rechtbank Zutphen stelde donderdag dat het wettig bewijs ontbreekt om de verdachte te veroordelen wegens moord dan wel doodslag. Daarbij klonk kritiek op de manier waarop het politieonderzoek naar de gebeurtenissen is uitgevoerd. Het Openbaar Ministerie vond eerder dat wel overtuigend was bewezen dat Lamberta de V. haar 64-jarige man had neergestoken en had daarvoor tien jaar celstraf geëist.

Het slachtoffer werd op 1 juni vorig jaar in zijn tuin gevonden met een steekwond. Hij overleed een dag later. Toen de hulpdiensten erbij kwamen, was de vrouw de enige aanwezige naast het slachtoffer.

De rechtbank vindt dat niet vastgesteld kan worden aan de hand van camerabeelden uit de buurt dat alleen het echtpaar bij de woning was ten tijde van de steekpartij. Ook vormt de uitlating van de vrouw in de gevangenis tegenover haar zoon dat zij het zou hebben gedaan, geen bewijs. Een politieagent denkt dat hij dat heeft gehoord, aldus de rechtbank. Ook is niet duidelijk waarmee de man is neergestoken. Messen in de woning zijn niet nader onderzocht, evenmin als een handdoek met een slijmerige substantie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden