Clicky

 
Transport Online - Hoyer wil geldigheid rijbewijs checken met chip

Hoyer wil geldigheid rijbewijs checken met chip

Hoyer wil geldigheid rijbewijs checken met chip
18-07-2019 10:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - In een recente nieuwsbrief laat Hoyer weten dat zij op grond van wettelijke voorschriften en interne richtlijnen de geldigheid van het rijbewijs regelmatig moet controleren. Het transportbedrijf wil daarom een chip op het rijbewijs plakken om zo de geldigheid van het rijbewijs regelmatig te kunnen controleren middeld de boordcomputer. Volgens Hoyer wordt dit gedoogd door de overheden. Echter CNV Vakmensen laat weten dat door een chip op het rijbewijs te plakken je rijbewijs ongeldig is.

Leden van het CNV wonnen informatie in bij de vakbond over dit plan van Hoyer. CNV deed navraag bij het RDW: "Het antwoord was helder en duidelijk. Iedere wijziging aan het rijbewijs, dus ook het plakken van een chip op het rijbewijs, maakt het rijbewijs ongeldig. Het aanbrengen van wijzigingen of het plakken van een chip op het rijbewijs kan er voor zorgen dat je een boete krijgt en/of dat je rijbewijs wordt ingenomen. Dat heeft vergaande gevolgen voor de beroepschauffeur, want zonder rijbewijs mag jij je beroep niet uitoefenen. Pas dus goed op dat er geen wijzigingen op je rijbewijs worden aangebracht", aldus Fadua Toufik, bestuurder CNV Vakmensen bij Hoyer.

Hoyer zegt dat zij geen wijzigingen aanbrengen op het rijbewijs en dat alle informatie en de gegevens die op het rijbewijs zijn vermeld duidelijk leesbaar blijven. Hoyer nodigt het CNV uit voor een gesprek waarin Hoyer wil uitleggen om welke redenen Hoyer de chip op het rijbewijs wil aanbrengen.

Door het CNV is aan Hoyer gemeld dat ondanks dat alle gegevens zichtbaar blijven het niet is toegestaan dat er een chip op het rijbewijs geplakt wordt. "Een gesprek hierover heeft dan ook geen zin", aldus Toufik.

"Hoyer is iets te enthousiast en ondoordacht met een voorstel gekomen. Iets meer onderzoek, of informatie opvragen bij de RDW had duidelijk gemaakt dat de controle op de geldigheid van het rijbewijs door Hoyer op een andere manier georganiseerd moet worden. Wij zijn benieuwd op welke manier Hoyer dit nu gaat regelen", besluit Toufik.

Foto's

  • J.Roeland
    HOYER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden