Elon Musk werkt aan implantaat in hersenen

Elon Musk werkt aan implantaat in hersenen
17-07-2019 11:39 | Buitenland | auteur ANP

SAN FRANCISCO - De kleurrijke zakenman Elon Musk wil mensen verbinden met computers. Dat wil hij doen door elektroden in hun hersenen te implanteren. Musk is de grote man achter start-up Neuralink, dat zulke elektroden al heeft geplaatst in de hersenen van ratten. Daardoor is hun breinactiviteit te meten.

Volgens Neuralink kunnen mensen met implantaten computers besturen met hun gedachten. Een robot kan zulke elektroden, die dunner zijn dan een haar, heel precies plaatsen. Daarvoor moeten vier gaten van bijna een centimeter in de schedel worden geboord.

Neuralink richt zich eerst op mensen die helemaal verlamd zijn. Met hun gedachten moeten ze bijvoorbeeld veertig woorden per minuut kunnen tikken. Uiteindelijk kunnen gebruikers mails en sms'jes schrijven door aan woorden te denken, of een taal downloaden die ze nog niet spreken.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden