Transport Online - Nader onderzoek naar gang van zaken arrestatie Michael P.

Nader onderzoek naar gang van zaken arrestatie Michael P.

Nader onderzoek naar gang van zaken arrestatie Michael P.
17-07-2019 11:24 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P., die is veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald na een klacht van P.

P. had aangifte gedaan tegen het aanhoudingsteam dat hem arresteerde. Dat zou veel te hardhandig zijn gebeurd, waardoor hij letsel opliep, waaronder een afgescheurd stuk bot in de schouder. Het OM seponeerde de aangifte, maar P. nam daar geen genoegen mee.

Het hof vindt dat de autoriteiten geen plausibele verklaring hebben kunnen geven voor het letsel dat P. heeft opgelopen. Dat moet het OM nu "uitputtend" onderzoeken. Ook moet worden gekeken naar de opdracht waarmee het aanhoudingsteam op pad is gestuurd om P. te arresteren: welke instructies zijn er precies gegeven en waren die duidelijk genoeg voor het team?

Het hof benadrukt dat deze kwestie losstaat van de strafzaak rond het verkrachten en doden van Anne Faber. P. werd daarvoor zowel door de rechtbank als in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions