Transport Online - Ruim vijf procent meer loon voor medewerkers sleepbedrijf Svitzer

Ruim vijf procent meer loon voor medewerkers sleepbedrijf Svitzer

Ruim vijf procent meer loon voor medewerkers sleepbedrijf Svitzer
17-07-2019 10:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Medewerkers van Svitzer krijgen dit jaar ruim vijf procent meer loon. Dat is de uitkomst van de maandenlange acties en cao-onderhandelingen die vakbonden FNV Havens en Nautilus International voerden met de directie van het havensleepbedrijf.

Naast de jaarlijkse automatische prijscompensatie is in deze 5-jarige cao een loonsverhoging afgesproken van 3 procent in 2019, 2,5 procent in 2020 en 1,5 procent in 2021, 2022 en 2023.

Asmae Hajjari, vakbondsbestuurder FNV Havens: "We hebben een mooi resultaat bereikt. Door actie te voeren kunnen onze leden rekenen op een stevige loonsverhoging."

Om het bedrijf te redden gingen in 2014 de medewerkers meer uren werken, zonder dat daar een loonsverhoging tegenover stond. Nu het weer beter gaat met Svitzer, wilden de medewerkers erkenning voor hun offer van 2014. "Deze nieuwe cao doet voor een belangrijk deel recht aan de extra uren die zij vanaf toen zijn gaan werken", aldus Hajjari.

Naast de loonafspraken zijn er afspraken gemaakt over het sparen van bovenwettelijk verlof voor vervroegde pensionering en over de veiligheid bij de inzet van tijdelijke medewerkers. Jos Hilberding, Nautilus International: "Dit resultaat laat zien dat het actievoeren niet voor niets is geweest. Het zal de komende tijd aan de vakbondsleden worden voorgelegd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen