Clicky

 
Transport Online - Dalende trend vrachtvervoer Brussels Airport zet door

Dalende trend vrachtvervoer Brussels Airport zet door

Dalende trend vrachtvervoer Brussels Airport zet door
17-07-2019 10:35 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - De dalende trend van het vrachtvervoer, werd ook in juni verdergezet op[ Brussels Airport. Er werd een algemene daling van 17,0% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar genoteerd.

In juni 2018 vervoerde de luchthaven meer dan 64.000 ton vracht, dit jaar was dat zo een 10.000 ton minder. De daling is voelbaar in alle segmenten en bij alle luchtvaartmaatschappijen. Vooral de getruckte vracht kende een sterke daling ten opzichte van juni vorig jaar van 26,6 procent. De vermindering van het vrachtvervoer is ook merkbaar in andere Europese luchthavens en is te wijten aan de aanhoudende economische onzekerheid.

Wanneer we de hoeveelheid vracht van de eerste helft van 2019 vergelijken met de eerste helft van vorig jaar, is er sprake van een daling van 9,3 procent. Vooral de volvrachtvluchten kenden in de eerste zes maanden van het jaar een sterke daling 16,2 procent.

Hoewel in alle Europese luchthavens een negatieve trend vastgesteld wordt, scoort Brussels Airport slechter dan haar omliggende luchthavens. Dit kan verklaard worden door de algemene daling van vrachtvolumes in de Europese markt en de onrust die de afgelopen maanden heerste bij luchtverkeersleider skeyes en de impact daarvan op de vrachtvluchten.

In tegenstelling tot de vracht vervoerde Brussels Airport wel een record aantal passagiers. De eerste zes maanden van 2019 verwelkomde Brussels Airport bijna 12,3 miljoen passagiers, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Tijdens de maand juni alleen al steeg het aantal passagiers ten opzichte van vorig jaar met 4,3 procent. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden