Compromis oeververbinding moet ook files N210 oplossen

Compromis oeververbinding moet ook files N210 oplossen
17-07-2019 10:24 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Als het aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en gemeenten uit de regio Rotterdam ligt, komt er wel een oplossing voor de files op de N210 bij de Algerabrug van en naar Krimpen aan den IJssel. De voorkeur van de bestuurders is een oeververbinding naar Feijenoord City in Rotterdam met een infrastructureel maatregelenpakket om het verkeer op de Algerabrug goed te laten doorstromen.

Voor de bedrijven in de regio Capelle aan den IJssel, de Krimpenerwaard en Ridderkerk is dat redelijk goed nieuws. Dat zegt evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven in Nederland.

“Dit is een compromis voor burgers en bedrijven uit de hele regio. “Door ervoor te kiezen deze varianten uit te werken, krijgt de regio helaas niet de bereikbaarheidsimpuls die het nodig heeft. Een extra oeververbinding voor de Krimpenerwaard blijft nodig voor een robuuster netwerk. In geval van calamiteiten wil je een alternatief hebben. Dat is een gemiste kans voor de regio. Uiteraard zijn we wel tevreden dat het drukste wegvak van Nederland eindelijk wordt aangepakt”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

De programmaraad van de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag, waarin alle lagen van de overheid zijn vertegenwoordigd, heeft vandaag minister Cora van Nieuwehuizen officieel geadviseerd. De Raad adviseert verder onderzoek te doen naar hoe kansrijk een oeververbinding naar Feijenoord City is en hoe tegelijkertijd de doorstroming op de Algerabrug kan worden bevorderd. De variant tussen Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk is voorlopig op de lange baan geschoven.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden