Uitbreiding voor Avion Group dankzij miljoeneninvestering

Uitbreiding voor Avion Group dankzij miljoeneninvestering
17-07-2019 09:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

NIEUW-VENNEP - De Avion Group heeft een investering van 10 miljoen euro aangetrokken. Mede dankzij deze investering uit het Kempen European Private Equity Fund kan de Noord-Hollandse luchtvaartgroep verder uitbreiden naar Londen Gatwick.

In Londen, een van de belangrijkste luchtvaartlocaties ter wereld, opent Avion Group later dit jaar samen met partner IAGO een nieuw trainingscentrum voor piloten. Zij leren hier een Airbus A-320 besturen met behulp van de hypermoderne AVION Phantom 320 vluchtsimulator. IAGO is onder andere werkzaam voor Thomas Cook, Wizz Air en Virgin Atlantic. De Britse luchthaven is na Malta de tweede locatie waar de simulator zal worden gebruikt.

Groeiambities

De investering door Kempen biedt volgens Erik Varwijk, CEO van Avion Group, de mogelijkheid om de groeiambities verder te realiseren. “We zijn momenteel in de transitie van start-up naar scale-up en dat gaat gepaard met investeringen in diverse lagen van in de onderneming. Ook gaan we de software van de simulator upgraden naar de 2020-standaard en hebben we de ambitie om in de toekomst op meer locaties trainingscentra te openen.”

Sven Smeets, Co-Head Private Markets en Marvin de Jong, Director Private Markets bij Kempen: “We vinden het heel fijn om de groeistrategie en ontwikkeling van Avion Group te kunnen steunen. We investeren in kleine en middelgrote ondernemingen met grote groeipotentie en wij geloven dat Avion Group de mogelijkheden heeft om een marktleider te worden in zijn eigen nichemarkt. We willen het bedrijf daarom voor de lange termijn steunen, zowel financieel als strategisch."

Versnellen

Met de investering wordt Kempen European Private Equity Fund na 5Square de tweede investeerder in de onderneming. Remco van den Heuvel, managing partner van investeringsmaatschappij 5square zegt: “We zijn verheugd om Kempen te verwelkomen bij de Avion Group. Hun komst versterkt de financiële positie van Avion Group en stelt de onderneming in staat om de internationale uitbreiding te versnellen.”

De innovative hightech vliegsimulator van de Avion Group is erg compact en werkt volgens het ‘plug and play’-principe: het apparaat kan in tegenstelling tot andere vliegsimulators op elke willekeurige locatie ter wereld in een paar eenvoudige stappen opgebouwd worden. Er is geen ingewikkelde infrastructuur voor nodig zoals voor de huidige vliegsimulators. De Nederlandse innovatie onderscheidt zich verder van de concurrentie door de lage kosten, zijn op afstand uitvoerbare onderhoud en door duurzaamheid.

6000 vlieguren

De nieuwe simulator in Londen zal technisch hetzelfde zijn als het eerste model op Malta, maar met de toevoeging van een trainingsprogramma voor het nieuwste type van de Airbus, de A320neo, dat nu snel het luchtruim verovert. De verwachting is dat de moderne simulator in 2020 zo’n 6000 vlieguren zal maken om enkele honderden piloten per jaar op te leiden. De assemblage van de AVION Phantom 320 wordt gedaan door VDL ETG in Almelo, een dochteronderneming van VDL Groep, het industriële familiebedrijf uit Eindhoven.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden