Transport Online - Kamerlid verlaat PvdD uit onvrede over koers

Kamerlid verlaat PvdD uit onvrede over koers

Kamerlid verlaat PvdD uit onvrede over koers
16-07-2019 13:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten verlaat de Partij voor de Dieren uit onvrede met de koers van haar partij. Ze geeft haar zetel niet terug en gaat "als onafhankelijk Kamerlid" door.

De PvdD versmalt eerder dan dat ze verbreedt en richt zich te veel op haar stokpaardjes, vindt Van Kooten. "In de strijd voor een leefbare aarde voor toekomstige generaties mogen de mensen die nú leven niet vergeten worden", legt ze op Facebook uit. De partij zou moeten "strijden voor dier, natuur, milieu én mens".

Haar ongenoegen daarover heeft ze naar eigen zeggen in de fractie uitgesproken. Toen bevredigend antwoord uitbleef, besloot ze voor zichzelf te beginnen.

De partij zegt in een reactie "onverwacht geconfronteerd" te zijn met het vertrek van het Kamerlid. "PvdD is onaangenaam verrast dat Van Kooten-Arissen de zetel niet teruggeeft, maar ervoor kiest deze mee te nemen en verder te gaan als eenmansfractie."

Vanwege de "schade" die Van Kooten zou hebben aangebracht aan de partij, heeft het bestuur besloten haar te royeren als lid.

Van Kooten werd in 2017 gekozen. De fractie van de Partij voor de Dieren, die onder leiding staat van Marianne Thieme, telde tot Van Kootens vertrek vijf leden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions