Britse klimaatactivisten Extinction Rebellion (XR) blokkeren weer wegen

Britse klimaatactivisten Extinction Rebellion (XR) blokkeren weer wegen [+foto's]
15-07-2019 16:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LONDEN - De Britse radicale actiegroep XR, die stelt dat alles sterft door veranderingen in het klimaat als niet onmiddellijk wordt ingegrepen, is "een zomeropstand" begonnen. Extinction Rebellion (Uitstervingsrebellie - XR), heeft maandag in vijf steden in Groot-Brittannië wegen geblokkeerd en heeft aangekondigd de hele week met acties door te gaan. Het zou gaan om in totaal circa 3.000 actievoerders.

De in sommige Britse media als 'eco-anarchisten' betitelde aanhangers van XR veroorzaakten met blokkades in april een enorme verkeerschaos in Londen. Daarbij zijn toen circa duizend betogers van XR aangehouden. Velen moeten dezer dagen voor de rechter verschijnen. XR-betogers trokken maandag met een blauwe boot met de tekst "doen nu iets" naar het pand van de hoogste rechtbanken in de hoofdstad. Ook in andere Britse steden voerden de betogers gekleurde bootjes met zich mee om verkeer te blokkeren.

XR stamt uit 2018 en stelt dat er snel actie moet worden ondernomen om leven op aarde te redden. Ze wil onder meer een einde aan het vliegverkeer en snel een verbod op auto's die rijden op benzine of diesel. Er zou over zes jaar helemaal geen uitstoot van broeikasgassen meer mogen zijn.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden