Clicky

 
Transport Online - TLN-cao loopt bijna af, jij kunt mee denken

TLN-cao loopt bijna af, jij kunt mee denken

TLN-cao loopt bijna af, jij kunt mee denken
15-07-2019 16:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Eind dit jaar loopt de cao TLN af. Dat betekent dat de vakbonden weer gaan onderhandelen over een nieuwe cao. FNV Transport en Logistiek vindt het belangrijk om te weten wat jij en je collega’s in de cao geregeld willen hebben. De komende maanden kun je jouw mening geven over de belangrijkste onderwerpen. Het eerste onderwerp: arbeidstijden.

Werkdruk en lange dagen en weken zijn volgens veel chauffeurs een groot probleem. Oplossingen hiervoor? Kortere dagen, kortere weken, minder uren, een 8-urige werkdag (daarna overwerk) en een maximum van 10-12 uur per dag.

Duidelijk blijft dat er structureel wordt overgewerkt in de transportsector. De vraag is hoe we dit kunnen terugdringen. Hoe gaan we samen zorgen voor ‘normale’ werkomstandigheden met een acceptabele werkdruk?

De komende maanden is er een belangrijke rol voor jou weggelegd. In juli en augustus kun je per onderwerp laten weten wat jij ervan vindt. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. In september gaat de vakbond cao-bijeenkomsten organiseren waar je mee kunt denken en praten.

Op 5 oktober is dé dag van de cao. De vakbonden presenteren de voorstellenbrief aan de werkgevers en de cao-campagne wordt gelanceerd.

Vul hier de enquête in en laat weten hoe jij geregeld wilt zien in de nieuwe cao.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden