Gebr. Verkooyen B.V. neemt grootste Börger mestscheider als eerste in Nederland in gebruik

Gebr. Verkooyen B.V. neemt grootste Börger mestscheider als eerste in Nederland in gebruik [+video]
15-07-2019 11:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LANGEWEG - Gebr. Verkooyen B.V. neemt als eerste in Nederland de grootste Börger mestscheider in gebruik. De machine is opgebouwd naar hun wensen in samenwerking met Everaard Techniek uit Heijningen.

Het hart van de mobiele eenheid zijn de twee Börger Bioselect RC150 HP scheiders. De separatoren realiseren onder de meest ideale omstandigheden een verwerkingscapaciteit van maximaal 300 m³ / h. De separatoren worden elk rechtstreeks vanuit een Börger draaizuigerpomp zonder tussencontainer gevoed. Uit ervaring is gebleken dat het belangrijk is om de separatoren afzonderlijk te voeden. Börger besturingstechnologie meet continu de capaciteitsbenutting van elke separator en varieert de voedingssnelheid per eenheid, voor een continu optimaal scheidingsrendement.

Om de pomp en separatoren tegen vreemde stoffen te beschermen wordt het te scheiden medium eerst door de Börger Rotorrechen gezogen. De snijeenheid verkleint de vezelbundels terwijl vreemde stoffen uit het medium worden gehaald en in de stenenvanger terecht komen. Dit garandeert een lange levensduur van de pompen en scheiders

Een bijzonderheid van de Börger Bioselect is de toevoervijzel die dubbelwandig is. In de holle ruimte van de vijzel bouwt zich vezelachtig materiaal op, die een afdichtende borsteleenheid vormt. Dit voorkomt mechanische slijtage tussen zeef en vijzel. Deze unieke techniek verbetert de duurzaamheid van de zeef en de vijzel. Daarnaast houdt de borstel het filteroppervlak schoon. Extra schoonmaken is hierdoor niet nodig.

Het drogestofgehalte in de vaste fase kan via de Börger besturingstechniek traploos tussen de 18 procent en 38 procent worden ingesteld. Doorbraken zijn constructief niet mogelijk dankzij de Multi Disc die het perskanaal afsluit tot het gewenste drogestofgehalte bereikt is. Pas dan zal er een uitwerpruimte ontstaan die de vaste stof losjes uitwerpt.

Alle machines op de mobiele unit worden bediend door de Börger besturingstechniek. De besturingseenheid coördineert de werking van de machines. Alles wordt geleverd vanuit één bron: scheiders, pompen, versnijdende machines en de besturingstechniek. Het eindresultaat is een scheidingseenheid met perfect op elkaar afgestemde componenten.

Gebr. Verkooyen is reeds drie decennia actief als specialist in drijfmest en andere vloeistoffen. Met deze mobiele scheidingseenheid wordt het bestaande dienstenpakket verbeterd, die verder bestaat uit een agrarisch loonbedrijf, mestdistributie, be- en verwerking van drijf- en vaste mest. Ons werkgebied voor de mobiele mixer, centrifugescheider en schroefvijzel is Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Deze machine is in te zetten voor het scheiden van rundveedrijfmest, varkensdrijfmest en digestaat.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden