Clicky

 
Transport Online - Martin van den Brink schuift op naar vierde plaats in Silk Way Rally

Martin van den Brink schuift op naar vierde plaats in Silk Way Rally

Martin van den Brink schuift op naar vierde plaats in Silk Way Rally
14-07-2019 19:05 | Etappes | auteur Redactie

ALASHAN - Het team Mammoet Rallysport heeft uitstekende zaken gedaan in de achtste etappe van de Silk Way Rally. Martin van den Brink kwam zonder problemen door de Chinese duinen en zag dat koploper Siarhei Viazovich zijn MAZ-truck op de kop parkeerde. "Zo ben je koploper en zo heb je niets", aldus Martin na afloop van de etappe door een idyllisch Chinees landschap.

Na de verbindingsrit van Dalanzadgad in Mongolië naar Bayinbaolige in China vervolgden de rallyrijders vanochtend hun wedstrijd met de etappe naar Alashan. De 326 wedstrijdkilometers lagen bijna allemaal verspreid in de Gobi woestijn.

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel keken hun ogen uit. "Het was een waanzinnig mooie etappe. Achter iedere duinenpartij lag wel een oase van water met groen. Deze woestijn telt honderden meertjes. Ik vond het prachtig om te zien. Ik denk dat dit wel de mooiste woestijn is waar ik ooit heb gereden. Wat dat betreft hebben we vandaag ook volop genoten."

De 48-jarige Harskamper kon na de etappe ook nog eens genieten van het feit dat de mannen van Mammoet Rallysport een plaatsje klommen in het klassement. "In de etappe konden we niet meedoen om de winst. Op de lange stukken met paden met veel kamelengras zijn wij met onze truck niet opgewassen tegen de Kamazzen. Zij gaan daar echt stukken harder overheen. Dat weten we dus moeten we dat accepteren."

‘We hebben heerlijk gereden’

In de duinen van de Gobi woestijn kwam de Renault Sherpa volgens Martin volledig tot zijn recht. "We hebben heerlijk gereden. De truck deed het prima en de navigatie van Wouter en Mitchel was uitstekend. We hebben alleen een beetje tijd extra verloren omdat we een paar keer zijn gestopt om het veerblad te controleren. We hoorden na het maken van een sprong een harde tik aan de voorkant. Voor de zekerheid keken we dan of er niets kapot was. Als het veerblad breekt sta je nog langer stil."

De technische mannen van Mammoet Rallysport en MKR zullen de mogelijke veerproblemen vanavond in het bivak van Alashan grondig bestuderen. "Verder heeft de truck weinig te lijden gehad. We gaan er vanuit dat dit probleem wordt opgelost en richten ons dan op de dag van morgen."

Morgen begint Martin als zesde aan de negende etappe. De zesde plaats was vandaag namelijk zijn deel. Anton Shibalov voerde de Kamaz-trein aan. Airat Mardeev en Andrei Karginov moesten ruim 8 minuten toegeven. De MAZ-tandem Vishneuski en Vasilevski verloor respectievelijk 17.52 en 24.12. Martin en zijn manschappen moesten 43.33 toegeven en Kuprianov (zevende) nog een minuutje meer. Shibalov leidt nu ook het klassement. Karginov (op 15 minuten en 56 seconden) is tweede. Mardeev (25.04) zorgt voorlopig voor een volledig Kamaz-podium. Martin, Wouter en Mitchel zijn met een degelijke vierde plaats ‘the best of the rest’.

Plaatsje gestegen na crash van Viazovich

De uitslag en de consequenties stemden Martin tevreden. "De voorsprong op Kuprianov is iets gegroeid en we stijgen een plaatsje door het uitvallen van Viazovich. Wij hebben hem in het begin van de etappe ingehaald. Achter onze rug is hij later over de kop geslagen en de truck dusdanig beschadigd dat hij uit de rally ligt. Jammer voor Viazovich maar ook dat hoort bij het spelletje. Wij zijn nu vierde in het algemeen klassement en wie weet wat er de komende etappes nog meer gaat gebeuren."

De negende etappe gaat maandag van Alashan naar Jiayuguan. De klassementsproef van 290 kilometer is volledig in de Gobi woestijn. "We kijken er naar uit en gaan in de duinen volop genieten en zien wel wat dan het resultaat is."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden