Clicky


Kustwacht redt eerste mensen wegens orkaan Barry

Kustwacht redt eerste mensen wegens orkaan Barry
13-07-2019 18:40 | Buitenland | auteur ANP

NEW ORLEANS - De Amerikaanse kustwacht heeft twaalf mensen en een kat gered van het wassende water in de staat Louisiana. De mensen wilden de storm Barry, die aankoerst op de kust en naar verwachting zaterdag nog aan land komt, thuis uitzitten. Ze zijn volgens CNN in de vroege ochtend met een helikopter in veiligheid gebracht en vervolgens naar een opvangcentrum overgebracht.

Barry gaat gepaard met extreem veel regenval. Op sommige plaatsen valt dit weekeinde een halve meter regen, voorspellen meteorologen. Daarnaast zorgt de storm, die in de loop van zaterdag uitgroeide tot een orkaan van de eerste categorie, voor een stormvloed waardoor de laaggelegen kustgebieden van Louisiana onder zullen lopen. Steden als New Orleans, Baton Rouge en Lafayette worden bedreigd door overstromingen.

New Orleans lijkt evenwel voorzichtig opgelucht adem te kunnen halen. De stormvloed is daar minder hoog dan eerst werd verwacht. Het water in de rivier Mississippi staat bijna een meter lager dan berekend. De verwachting is dat het niet over de rivierdijken heen zal komen.