Weer bemanningsleden Iraanse tanker Grace 1 opgepakt

Weer bemanningsleden Iraanse tanker Grace 1 opgepakt
12-07-2019 16:56 | Buitenland | auteur ANP/RTR

GIBRALTAR - De politie op Gibraltar heeft nog twee bemanningsleden opgepakt van de Iraanse tanker Grace 1. Dat schip is aan de ketting gelegd omdat het Europese sancties zou breken door ruwe olie te vervoeren naar Syrië.

De autoriteiten in het Britse gebied in Zuid-Europa hielden eerder ook al de kapitein en eerste officier aan. Nu zijn ook nog twee andere officieren vastgezet. "Alle vier mannen hebben de Indiase nationaliteit en krijgen volledige juridische bijstand", meldt de plaatselijke politie in een verklaring.

Iran heeft boos gereageerd op het aan de ketting leggen van de tanker. Het voorval heeft de relatie tussen Teheran en Londen verder onder druk gezet.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden