KFC tekent voor beter kippenwelzijn

KFC tekent voor beter kippenwelzijn
12-07-2019 13:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - KFC belooft in landen als Nederland, België en Duitsland uiterlijk in 2026 te voldoen aan de strengere criteria voor kippenwelzijn, vastgelegd in het zogeheten European Chicken Commitment. De verkoper van kipkluifjes, burgers en andere kipsnacks is naar eigen zeggen de eerste fastfoodketen die de afspraken heeft ondertekend.

Het gaat om criteria als het gebruiken van bepaalde kippenrassen en standaarden voor de stallen waar de dieren worden gehouden. Deze zijn vastgesteld door internationale dierenbelangengroepen als middel om de levensomstandigheden van kippen te verbeteren. KFC heeft al sinds 2003 een eigen wereldwijd programma voor voedselveiligheid, kwaliteit en dierenwelzijn.

Dierenrechtenorganisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) reageert verheugd. "Deze stap, afkomstig van 's werelds meest bekende kippenvleesrestaurant, zal het leven van miljoenen kippen elk jaar ten goede komen." Onder meer Wagamama, Pret A Manger, Nestlé, Waitrose en Marks & Spencer waren KFC al voor. De Amerikaanse kipketen roept andere partijen in de branche op eveneens een handtekening te zetten. Een grote speler als McDonald's doet tot onvrede van EDEV nog altijd niet mee.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden