Transport Online - Gibraltar houdt kapitein van Iraanse tanker Grace 1 aan

Gibraltar houdt kapitein van Iraanse tanker Grace 1 aan

Gibraltar houdt kapitein van Iraanse tanker Grace 1 aan
11-07-2019 18:30 | Incidenten | auteur ANP/RTR

GIBRALTAR - De politie van de Britse kroonkolonie Gibraltar heeft de kapitein en de eerste stuurman aangehouden van een onder Panamese vlag varende Iraanse tanker, de Grace 1. Het schip werd afgelopen week door Britse militairen geënterd, tot woede van Iran. De mammoettanker zou in strijd met Europese sanctievoorschriften olie naar Syrië varen.

Iran is woedend over de 'kaping' van het schip. Het land zou azen op wraakacties in de drukke wateren voor zijn zuidkust. Washington en Londen hebben Iran ervan beschuldigd dat het heeft geprobeerd een onder Britse vlag varende tanker de doorgang te belemmeren in de Straat van Hormuz. Teheran bestrijdt dat.

Patrouilleboten van de Iraanse marine en kustwacht zijn in de afgelopen 24 uur geen enkel buitenlands schip genaderd, meldden de Iraanse autoriteiten donderdag. Amerikaanse en Britse bronnen meldden dat drie Iraanse boten bij een Britse tanker zijn weggejaagd met behulp van een Brits fregat.

De Britse regering heeft beklemtoond dat het onmogelijk is alle Britse vaartuigen in die regio te escorteren. Er varen dagelijks tussen de vijftien en dertig vaartuigen met Britse vlag door de straat van Hormuz. De Britse marine heeft er het fregat en vier mijnenvegers.

Halverwege afgelopen maand werden in de Golf van Oman een Japanse en Noorse tanker getroffen door branden, nadat ze met projectielen waren bestookt. Iran zegt hier niets mee te maken te hebben. De tankers werden belaagd toen de Japanse premier Teheran bezocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions