Transport Online - VS willen internationale scheepvaartcoalitie

VS willen internationale scheepvaartcoalitie

VS willen internationale scheepvaartcoalitie
11-07-2019 18:21 | Algemeen | auteur ANP

DUBAI/TEHERAN - De Verenigde Staten blijven aandringen op een internationale coalitie om de scheepvaart te beschermen naar aanleiding van recente incidenten in de wateren tussen Iran en het Arabisch schiereiland.

Het Amerikaanse commandocentrum waar het Midden-Oosten onder valt, beklemtoonde via een woordvoerder, "dat de wereldeconomie drijft op handel en de vrije doorgang van goederen. Alle landen moeten dit vitale onderdeel van welvaart op de wereld beschermen en handhaven", aldus kapitein Bill Urban van het U.S. Central Command.

Hij sprak nadat dinsdag volgens anonieme Amerikaanse militairen Iran had geprobeerd met drie boten een onder Britse vlag varende tanker in de Straat van Hormuz de doorgang te beletten. De Iraanse boten zouden zijn vertrokken toen een Brits fregat zich dreigend opstelde. Teheran betwist dit verhaal en stelt dat er enkel patrouilleboten op pad waren die niemand blokkeerden.

Halverwege afgelopen maand werden in de Golf van Oman een Japanse en Noorse tanker getroffen door branden, nadat ze met projectielen waren bestookt. Iran stelt hier niets mee te maken te hebben. De tankers werden belaagd toen de Japanse premier Teheran bezocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions