Transport Online - KIWA kan eindelijk Nederlandse nieuwe generatie tachograafkaarten leveren

KIWA kan eindelijk Nederlandse nieuwe generatie tachograafkaarten leveren

KIWA kan eindelijk Nederlandse nieuwe generatie tachograafkaarten leveren
11-07-2019 17:46 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Vanaf maandag 15 juli is KIWA klaar voor het leveren van de Nederlandse nieuwe generatie tachograafkaarten. Dat meldt TLN donderdagmiddag.

​Na noodoplossingen van KIWA, namelijk het bestellen van Kroatische en Engelse tachograafkaarten, kunnen vanaf komende week eindelijk Nederlandse kaarten aangevraagd worden. De eerder uitgegeven Engelse bestuurders- en bedrijfskaarten kunnen gewoon gebruikt worden. Deze kaarten hebben - net als de Nederlandse kaarten - een geldigheidsduur van vijf jaar. 

​Grote wijziging bij de aanvraagprocedure van de Nederlandse nieuwe generatie bestuurderskaarten is dat er geen handtekening meer vereist is.

Een ander belangrijk verschil is technisch verwerkt in de chip. De nieuwe bestuurders- en bedrijfskaarten zijn geschikt voor de digitale tachograaf en voor de smart tacho. De nieuwe techniek in de chip zorgt ervoor dat de downloadtools waarmee bestuurderskaarten gedownload worden, een update moeten krijgen. Dit geldt ook voor downloadtools waarmee de smart tacho uitgelezen wordt.

Wordt een downloadtool niet op tijd geüpdatet? Dan bestaat de kans dat er gegevens ontbreken in de tachograafadministratie, waarschuwt TLN.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions