Clicky

 
Transport Online - Protest tegen 'horrorschip' met 70.000 offerschapen

Protest tegen 'horrorschip' met 70.000 offerschapen

Protest tegen 'horrorschip' met 70.000 offerschapen
11-07-2019 17:18 | Buitenland | auteur Redactie

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft bij de Roemeense regering aan de bel getrokken over een beoogd zeetransport van 70.000 schapen naar de Perzische Golf. EU-commissaris Vytenis Andriukaitis wil dat het vervoer van de levende dieren in verband met temperaturen tot boven de 40 graden wordt tegengehouden. De schapen worden naar Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten geëxporteerd voor het offerfeest in augustus.

Volgens Andriukaitis is Roemenië nog niet in actie gekomen. In een brief aan landbouwminister Petre Daea noemt hij het transport "onaanvaardbaar". De dieren gaan aan boord van een schip van het Koeweitse bedrijf KLTT. Deze vervoerder lapt volgens dierenbeschermingsorganisaties de regels voor dierentransporten al decennia aan zijn laars en is verantwoordelijk voor de dood van meer dan een miljoen schapen.

Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) komt donderdag aan in Roemenië in de hoop het transport te voorkomen. "EU-regels verbieden diertransporten als het warmer is dan 30 graden. Die regels gelden voor de gehele reis, ook als het schip zich buiten de EU bevindt", zegt ze. "Roemenië mag dit horrorschip geen groen licht geven."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions