Clicky


 


Koningin Máxima geeft geen commentaar op ophef

Koningin Máxima geeft geen commentaar op ophef
11-07-2019 16:47 | Binnenland | auteur ANP

DHAKA - Koningin Máxima is donderdag in Dhaka niet ingegaan op de ophef die eind vorige maand is ontstaan over haar ontmoeting in de marge van de G20 in Osaka met de omstreden Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. "Ik denk dat de minister-president en minister van Buitenlandse Zaken hier genoeg over hebben gesproken. Daar wil ik het bij laten", aldus Máxima.

De koningin sprak aan het einde van haar tweedaagse bezoek aan Bangladesh, de eerste VN-reis die ze maakte na de commotie. De regering van premier Sheikh Hasina had haar uitgenodigd in haar rol als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor het toegankelijk maken van financiële diensten. In die hoedanigheid sprak de koningin bij de G20 ook met Mohammed bin Salman. Saudi-Arabië organiseert volgend jaar de volgende topontmoeting van de grootste economieën van de wereld.

In onder meer de Tweede Kamer kwam er kritiek op de ontmoeting omdat de kroonprins is betrokken bij de brute moord vorig jaar oktober op journalist Jamal Khashoggi. Dat onderwerp kwam in het gesprek met hem niet ter sprake. Terecht aldus premier Mark Rutte, want dat hoorde niet bij haar VN-functie. Hij zag geen probleem wanneer ze in de toekomst weer een gesprek met hem heeft.

Koningin Máxima wilde niet zeggen hoe ze de commotie had ervaren, maar benadrukte wel het belang van de onderwerpen die zij tijdens de G20 heeft besproken, namelijk de economische 'empowerment' van vrouwen en toegang tot financiële diensten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats