NVM: huurders pikken torenhoge huur niet meer

NVM: huurders pikken torenhoge huur niet meer
11-07-2019 15:20 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Huurwoningen met torenhoge huurprijzen gaan steeds vaker in de verkoop. Volgens Ger Jaarsma, vertrekkend voorzitter van makelaarsvereniging NVM, is het lastig voor verhuurders om ze aan de man te brengen. De huizen, bijvoorbeeld in Amsterdam, staan soms maanden leeg, zegt hij tegen het ANP.

"Wat wij van onze makelaars horen is dat niet iedereen meer bereid is om een hoge huur te betalen. Als huurders weglopen moet een verhuurder of in prijs zakken of de woning verkopen", licht Jaarsma toe. Dat de huurprijzen zover oplopen komt doordat er een nijpend tekort is aan huizen die beschikbaar zijn voor de vrije huur.

Een en ander speelt vooral in de grote steden. Volgens Jerry Wijnen, baas de Amsterdamse makelaarsvereniging MVA, willen huizenzoekers sinds begin dit jaar voor een appartement van zo'n zestig vierkante meter binnen de ring niet meer dan maximaal 1700 euro per maand aan kale huur betalen. Wijnen wijt dat aan de tanende vraag van rijke expats. "De internationale kopers zijn tegenwoordig vaker IT-specialisten uit het voormalig Oostblok." Maar ook het plafond bij de Nederlandse burgers is bereikt. "Zij willen ook nog op vakantie en uiteten."

Daarnaast dringt het besef door dat de woningprijzen op de koopmarkt waarschijnlijk niet veel verder omhoog gaan, voegt Jaarsma toe. Verhuurders staan volgens hem voor een beslissing om of nu met een flinke winst te verkopen of de woning voor een langere tijd aan te houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden