Clicky


Velsertunnel (A22) in de nacht van 13 op 14 juli afgesloten

Velsertunnel (A22) in de nacht van 13 op 14 juli afgesloten
11-07-2019 10:13 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

VELSEN - Rijkswaterstaat voert van zaterdag 13 juli 20:00 uur tot zondag 14 juli 2019 08:00 uur onderhoudswerkzaamheden uit in de Velsertunnel (snelweg A22). De tunnel is in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Onderhoudswerkzaamheden A22 Velsertunnel 13-14 juli

De onderhoudsnacht is noodzakelijk om het tunnelsysteem aan te passen zodat ventilatoren in de tunnel maar één keer per maand hoeven proef te draaien (in plaats van één keer per week), wat leidt tot minder geluidshinder voor de omgeving. Verder wordt er een aantal wijzigingen in de bediening doorgevoerd.

Omleidingen werkzaamheden Velsertunnel

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid:

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (snelweg A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa vijf minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de snelweg A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt ruim tien minuten.