Transport Online - Verlamde Fransman Vincent Lambert overleden

Verlamde Fransman Vincent Lambert overleden

Verlamde Fransman Vincent Lambert overleden
11-07-2019 10:07 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Vincent Lambert, die na een motorongeluk al bijna elf jaar in vegetatieve toestand in een verpleeginrichting in Reims lag, is donderdagmorgen overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Vorige week werd besloten de behandeling van de geheel verlamde Fransman (42) te beëindigen wegens de uitzichtloosheid van de situatie.

Dat was de wens van onder anderen zijn vrouw Rachel. Zij benadrukte, evenals verscheidene broers en zussen van de patiënt, dat haar echtgenoot altijd heeft gezegd dat hij liever zou sterven dan leven "als een plantje".

De strenggelovige ouders van Lambert, die bleven spreken van moord, hebben tot de hoogste rechtsinstanties geprocedeerd om te voorkomen dat de apparaten werden uitgeschakeld en hun zoon zou overlijden. Dat was vergeefs. Op 2 juli trokken de artsen de stekker uit de levensverlengende apparatuur. "Vincent is hedenmorgen om 08.24 uur overleden", zei een neef donderdag tegen persbureau AFP.

In Frankrijk is passieve euthanasie voor hopeloze gevallen wettelijk toegestaan. Na een lang juridisch steekspel, dat de familie Lambert verscheurde, bevestigde een cassatierechter dat eind juni in een spoedprocedure. Hij draaide een uitspraak in hoger beroep terug. Die dwong de artsen in mei de kunstmatige voeding van de voormalig psychiatrisch verpleegkundige te hervatten in afwachting van de visie van een mensenrechtencommissie van de VN.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions