Transport Online - 'Iraanse schepen wilden olietanker 'British Heritage' stoppen'

'Iraanse schepen wilden olietanker 'British Heritage' stoppen'

'Iraanse schepen wilden olietanker 'British Heritage' stoppen'
11-07-2019 08:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Drie Iraanse schepen hebben woensdag geprobeerd een Britse olietanker, de British Heritage, te stoppen in de Straat van Hormuz. Ze trokken zich terug na waarschuwingen van een Brits oorlogsschip, zei de Britse regering donderdag.

Het incident gebeurde bijna een week nadat de Britse marine aan boord ging van een Iraanse tanker, de Grace 1, in Gibraltar. Ze legden beslag op het schip omdat het werd verdacht van overtreding van sancties door olie naar Syrië te brengen. "Wij zijn bezorgd over deze actie en blijven er bij de Iraanse autoriteiten op aandringen de situatie in de regio te de-escaleren", voegde de Britse regeringswoordvoerder eraan toe.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie sprak eerder over vijf boten van de Iraanse Revolutionaire Garde die zonder succes geprobeerd hadden een Britse olietanker tegen te houden die voer in de buurt van de Iraanse territoriale wateren.

In juni waren twee tankers in de Golf beschadigd geraakt door nog steeds mysterieuze aanvallen op deze schepen. De Amerikaanse regering houdt Iran verantwoordelijk voor de incidenten, maar Teheran ontkent alle bemoeienis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions