Vakbonden en HTM akkoord over nieuwe cao

Vakbonden en HTM akkoord over nieuwe cao
10-07-2019 23:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - De vakbonden en het Haagse vervoersbedrijf HTM zijn woensdagavond een nieuwe cao overeengekomen. Door het akkoord zijn nieuwe stakingsacties van het HTM-personeel van de baan, meldt Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen. Zij spreekt van "een mooi resultaat".

De nieuwe cao geldt voor twee jaar. Dit jaar nog krijgen de werknemers een loonsverhoging van 3,2 procent en een eenmalige uitkering van 700 euro. Volgend jaar gaan de lonen met minimaal 1,5 procent omhoog. Daarnaast stijgt de eindejaarsuitkering dit jaar met in totaal 500 euro. Daar komt in 2020 400 euro bij.

Ook zijn er afspraken gemaakt om de werkdruk te verminderen. Er komen vijftig mensen bij en werknemers krijgen meer invloed op hun roosters. "Verder krijgt iedereen er sowieso een extra vrije dag bij. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid van de invoering van een 35-urige werkweek", zegt Van der Meulen.

De cao-onderhandelaar laat verder weten dat oudere werknemers hun dienstverband geleidelijk kunnen afbouwen met een gunstige regeling. "Al met al een goed resultaat, dat ik met vertrouwen aan onze leden ga voorleggen."

Vorige week woensdag staakte het personeel van het openbaarvervoerbedrijf. Toen reden er vier uur lang geen bussen en trams in Den Haag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden