Transport Online - Nebim uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Limburg in mobiliteit

Nebim uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Limburg in mobiliteit

Nebim uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Limburg in mobiliteit
10-07-2019 11:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WEERT - Nebim is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de provincie Limburg in de sector mobiliteit. Nebim heeft die prijs gekregen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Nebim is blij met de onderscheiding en ziet deze als erkenning voor de inspanningen die al jaren worden verricht om mbo-studenten op te leiden.

Het ministerie van OCW en SBB onderstrepen met deze verkiezing het belang van leren in de praktijk. Nebim is een Erkend Leerbedrijf en biedt sinds 1996 ruimte aan mbo-studenten. Nebim doet ook al jaren mee aan de Truck Academy, een samenwerkingsverband tussen MBO Automotive Center, Summa College, brancheorganisatie BOVAG en truckdealers. De Truck Academy heeft als doel om de instroom van nieuwe medewerkers in de truckbranche te vergroten en de kwaliteit van studenten bedrijfsautotechniek in het beroepsonderwijs te verbeteren.

Praktische en sociale vaardigheden

BBL-monteurs gaan één dag per week naar de Truck Academy en werken vier dagen bij Nebim. Eigen, erkende technisch trainers Jeroen Steeghs (NL) en Jochem Pannecoucke (BE) begeleiden de BBL-studenten. Op de werkvloer leren zij zowel praktische als sociale vaardigheden. Zij zijn vooral bezig met het opsporen van problemen, repareren, vervangen en afstellen van onderdelen van bedrijfsauto’s en trucks. Studenten leren onder begeleiding van ervaren collega’s alles over de techniek, gebruik van gereedschap en de communicatie met klanten.

Door naar landelijke finale

Uit een recordaantal van 1600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Zij gaan door naar de landelijke finale. De MBO Raad en SBB houden op maandag 18 november de ‘Dag van het mbo’. Bij dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf bekendgemaakt. De winnaar mag zich een jaar lang beste leerbedrijf van Nederland noemen. Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten, die met stageplekken en leerbanen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening nemen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions