Clicky


Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol overleden

Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol overleden
09-07-2019 11:59 | Binnenland | auteur ANP

ROERMOND - De Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol is in de nacht van maandag op dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Van Pol, vriend van de voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey, was al langer ziek. Een woordvoerster van Van Pol Beheer BV bevestigde dinsdagochtend berichtgeving hierover op de website van de Limburger.

Van Pol overlijdt op de dag waarop de Hoge Raad uitspraak doet in de zaak van zijn vriend Jos van Rey. Van Rey ging in cassatie tegen een veroordeling tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen. Het hof legde Van Pol in deze corruptieaffaire negen maanden voorwaardelijke celstraf op en een boete van 40.000 euro.

In zijn tijd als wethouder voor de VVD in Roermond was Van Rey geregeld te gast in de villa van Van Pol in Zuid-Frankrijk. Ook bezochten ze samen voetbalwedstrijden en beurzen. De verklaring dat het tweetal louter uit vriendschap met elkaar omging, wees het hof van de hand. Het meent dat Van Rey "veel te ver" is gegaan met Van Pol.

Tijdens het wethouderschap van Van Rey werd Van Pol de grootste projectontwikkelaar in Roermond. Niet bekend is wanneer de uitvaart van Van Pol is.