Clicky


 


Ontruiming na plofkraak bank Landgraaf

Ontruiming na plofkraak bank Landgraaf [+foto]
09-07-2019 10:26 | Binnenland | auteur ANP/Redactie

LANDGRAAF - De hulpdiensten ontruimen dinsdagochtend een winkelcentrum en appartementen boven een filiaal van de ABN Amro-bank aan het Raadhuisplein in Landgraaf. Eerder deze ochtend richtte daar plofkraak zware schade aan.

Onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft aangetoond dat er mogelijk nog een stuk van een explosief in de pinautomaat aan het Raadjhuisplein is achtergebleven. Voor de veiligheid van omwonenden en medewerkers van winkels en het gemeentekantoor zijn alle panden die grenzen aan de binnenzijde van het Raadhuisplein ontruimd. De EOD gaat het explosief verwijderen.

Rond 5 uur kwam de melding van een plofkraak bij een bankgebouw aan het Raadhuisplein. De verdachten van deze plofkraak zijn in een auto gevlucht. Op dit moment is er sprake van een veilige situatie. Alle winkels, woningen en het gedeelte van het gemeentehuis dat grenst aan de binnenzijde van het Raadhuisplein zijn tijdelijk niet bereikbaar. Bewoners en medewerkers zijn in het gemeenschapshuis de Brandpoort opgevangen. De EOD gaat met een robot het mogelijk achtergebleven stuk explosief verwijderen, meldt de politie.

Burgemeester Raymond Vlecken reageert geschokt op de plofkraak. "Verschrikkelijk... bewoners opgevangen in gemeentehuis. Veiligheid staat voorop!", laat hij op Twitter weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions