Clicky


Vliegtuigen botsen op Schiphol

Vliegtuigen botsen op Schiphol [+foto]
09-07-2019 08:33 | Incidenten | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 11:00 uur] De Luchtvaartpolitie en de Koninklijke Marechaussee doen onderzoek naar een botsing van twee vliegtuigen, dinsdagochtend op Schiphol. Een vliegtuig van de KLM en een toestel van EasyJet botsten terwijl ze op de grond stonden op Schiphol. Volgens woordvoerders van beide luchtvaartorganisaties hebben de toestellen elkaar geraakt bij een zogenaamde 'pushback'. De vliegtuigen worden dan vanaf de gate naar achter geduwd.

Volgens de politie was er geen alcohol in het spel bij de direct betrokkenen. Piloten, pushbackchauffeurs en luchtverkeersleider worden gehoord, aldus de politie.

Beide vliegtuigen hebben schade opgelopen. Volgens de KLM zijn de passagiers niet in gevaar geweest en zijn er geen gewonden gevallen.

Vervangend toestel

De Boeing 737-800 van KLM was klaar om te vertrekken naar Madrid. De luchtvaartmaatschappij gaat de reizigers met een ander toestel naar de Spaanse hoofdstad brengen. De EasyJet-vlucht zou naar Londen Gatwick gaan. Er wordt ook voor die passagiers een vervangend toestel geregeld.

Hoe het kan dat de twee vliegtuigen elkaar hebben geraakt, wordt ook door de luchtvaartmaatschappijen onderzocht.