Transport Online - Ruim een half miljoen euro in verborgen ruimte in bestelbus aangetroffen

 


Ruim een half miljoen euro in verborgen ruimte in bestelbus aangetroffen

Ruim een half miljoen euro in verborgen ruimte in bestelbus aangetroffen
08-07-2019 17:37 | Binnenland | auteur Redactie

ROERMOND - De politie heeft vorige week in Roermond een 30-jarige man uit Heerlen aangehouden voor witwassen. In zijn bestelbus vond de politie een geldbedrag van meer dan een half miljoen euro, meldt de politie maandag.

Omstreeks 19.00 uur gaven medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid in Roermond een bestelbus een stopteken om de bus te controleren. Tijdens de controle werd ook de laadruimte van de bus bekeken en daar viel de collega’s enkele afwijkingen op waardoor ze het vermoedden kregen dat er mogelijk een verborgen ruimte was ingebouwd. Na enig speurwerk konden zij zich toegang verschaffen tot een verborgen ruimte. In deze ruimte lagen pakken verpakt geld.

De chauffeur van de bestelbus kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van het geld. Omdat de agenten vermoedden dat het geld verkregen was uit criminele activiteiten werd de man uit Heerlen aangehouden voor witwassen. Het geld en de bus werden in beslag genomen. Na het tellen bleek het exacte bedrag 520.700 euro te zijn.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het geld. De man is weer op vrije voeten maar blijft verdachte, aldus de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden