Clicky

 
Transport Online - 'Bijna 1500 handtekeningen voor meer loon KLM'

'Bijna 1500 handtekeningen voor meer loon KLM'

'Bijna 1500 handtekeningen voor meer loon KLM'
08-07-2019 17:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - Een petitie onder werknemers voor meer loon bij KLM heeft bijna 1500 handtekeningen opgeleverd. Dat meldt vakbond FNV, die wil dat KLM met een beter cao-voorstel voor het grondpersoneel komt dan tot nu toe het geval is.

"KLM heeft een goed jaar achter de rug en daar moet het personeel in dit jubileumjaar ook van mee profiteren", zegt FNV-onderhandelaar Jan van den Brink. De handtekeningen zijn volgens hem bedoeld om de luchtvaartmaatschappij over de streep trekken om onder meer een hoger loonbod te doen en meer vast personeel in dienst te nemen.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM begonnen in mei. Al snel liet de maatschappij weten niet aan de voorstellen van FNV te kunnen voldoen. De cao KLM Grondpersoneel geldt voor 15.000 werknemers.

KLM wijst erop dat de medewerkers ook hebben geprofiteerd van de goede resultaten van de afgelopen tijd. "Hier hebben medewerkers hard voor gewerkt en van geprofiteerd, met een recordwinstdeling de afgelopen 2 jaar en een overall structurele loonsverhoging van 4 procent de afgelopen 17 maanden."

Verder staat de onderneming voor de nodige investeringen én voor verslechterende marktomstandigheden. "We moeten daarom vooruitkijken en blijven werken aan een sterk en gezond KLM voor de toekomst. Dat betekent enerzijds kosten besparen en anderzijds blijven investeren in ons product voor de klant, medewerkers, vliegtuigen, digitalisering en ook in loonsverhoging", zo laat KLM weten in een verklaring.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden