Transport Online - Rhenus Air & Ocean en Wings for Aid bundelen krachten voor 'last mile' levering van hulpgoederen

Rhenus Air & Ocean en Wings for Aid bundelen krachten voor 'last mile' levering van hulpgoederen

Rhenus Air & Ocean en Wings for Aid bundelen krachten voor 'last mile' levering van hulpgoederen
08-07-2019 10:34 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

BERLIJN - Rhenus Air & Ocean en Wings for Aid gaan de komende twee jaar samen onderzoek doen naar de haalbaarheid van een strategische alliantie voor de ‘last mile’ levering van hulpgoederen in rampgebieden. Een overeenkomst hiertoe werd deze maand door beide partijen getekend.

De overbrugging van de zogenoemde 'last mile' in moeilijk bereikbare rampgebieden is een belangrijk logistiek probleem. Naar schatting hebben jaarlijks 100 miljoen mensen in rampgebieden behoefte aan noodhulp, van wie 20 procent slecht kan worden bereikt. Wings for Aid speelt hierop in met een innovatief combinatiesysteem bestaande uit onbemande kleine vliegtuigen en slimme technologie die het mogelijk maakt om met grote precisie zelflandende boxen voor noodhulp te landen op anders ontoegankelijke plaatsen.

Rhenus Air & Ocean zorgt voor de logistiek die nodig is om het leveringssysteem snel en efficiënt op de plaats van bestemming te krijgen, waar ook ter wereld.

Het systeem kan worden gebruikt voor rampenbestrijding, maar ook voor de geplande levering van medicijnen in afgelegen gebieden. In 2018 is het systeem getest in de Dominicaanse Republiek, waarbij 20 kilo noodhulp per vlucht werd afgeleverd. Op basis van de positieve resultaten wordt nu gewerkt aan de volgende generatie onbemande vliegtuigen die 120 kilo per vlucht kunnen vervoeren, over een afstand van 250 kilometer, om daarna terug te keren voor de volgende vlucht. In de zomer van 2019 worden verdere testen uitgevoerd.

“Het doel van onze samenwerking is een combinatie van onze groeiambitie, door innovatieve logistieke oplossingen aan te bieden, en de drive om daarbij ook een maatschappelijke positieve impact te hebben”, zegt Frank Roderkerk, Regional Manager Air & Ocean Benelux van de Rhenus Groep.

"Ons doel is om noodhulp te leveren waar niemand anders dat kan", zegt Barry Koperberg, directeur van Wings for Aid, "en om binnen 48 uur ter plaatse te zijn, waar ook ter wereld. De slagkracht en het netwerk van Rhenus Air & Ocean helpen ons om die ambitie te verwezenlijken."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions