Clicky

 
Transport Online - Wisselende gedachten over Máxima en prins

Wisselende gedachten over Máxima en prins

Wisselende gedachten over Máxima en prins
07-07-2019 10:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bijna de helft van de Nederlanders, 48 procent, heeft niet echt moeite met de omstreden ontmoeting van koningin Máxima met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat meldt opiniepeiler Maurice de Hond. De prins wordt in verband gebracht met de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

Volgens de peiling vindt 42 procent de ontmoeting echter niet kunnen. Máxima krijgt in de peiling overigens een 6,9 voor haar algemene functioneren, de koning een 7. De premier krijgt een 5, de regering als geheel een 4,8.

Dat Frans Timmermans geen voorzitter wordt van de Europese Commissie wordt, zal volgens De Hond 48 procent een zorg zijn, maar wordt door 44 procent betreurd. Voor verdere groei van Schiphol is 44 procent, constateert hij.

De hond vroeg ook welke politieke partijen het het afgelopen parlementaire jaar het beste gedaan hebben. Daarbij werd staat FVD het vaakst genoemd (31 procent), gevolgd door VVD, PvdA en GroenLinks. "Opmerkelijk is dat kiezers die D66 stemmen, GroenLinks, PvdA en VVD vaker noemen bij deze vraag dan hun eigen partij D66", aldus De Hond. Denk bungelt onderaan met 2 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions