Clicky

 
Transport Online - Explosie in centrum Amsterdam [+foto's]

Explosie in centrum Amsterdam

Explosie in centrum Amsterdam [+foto's]
06-07-2019 10:11 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een explosie zaterdagochtend vlak bij het Vondelpark in Amsterdam heeft schade veroorzaakt aan meerdere panden en voertuigen.

De knal in de Korte van Eeghenstraat was in grote delen van de stad te horen. Volgens de politie is er iets op straat ontploft. Er is uitgebreid onderzoek gedaan door het Team Explosieven Verkenning en de Explosieven Opruimingsdienst om vast te stellen om wat voor explosief het ging. Maar het is nu nog niet te zeggen wat er is ontploft en waarom. Dat wordt nog verder onderzocht, aldus de politie.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam kwam zaterdag in het begin van de middag zelf poolshoogte nemen in de Korte van Eeghenstraat en liet zich bijpraten door agenten.

De explosie was vlak bij een hotel, dat gedeeltelijk werd ontruimd. Een aantal gasten is opgevangen in een ander hotel in de buurt.

Vorig jaar oktober werd voor het hotel waar de ontploffing was ook al een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft die toen ontmanteld en verwijderd. De handgranaat werd waarschijnlijk gegooid door iemand die er op een snorfiets of scooter vandoor is gegaan. In die periode werden bij diverse horecazaken in Amsterdam handgranaten gevonden.

Er zijn zaterdag geen gewonden gevallen. Wel zijn voor de zekerheid twee mensen gecontroleerd in een ambulance.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions