Transport Online - 65-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur in been gestoken op Franse snelweg

65-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur in been gestoken op Franse snelweg

65-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur in been gestoken op Franse snelweg
05-07-2019 13:45 | Criminaliteit | auteur Redactie

PARIJS - Een 65-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is donderdagavond 4 juli rond 19:15 uur, op de Franse A86 ter hoogte van Parijs, in zijn been gestoken door een nog onbekende dader. Dat vertelt zijn zoon Leon Helmer vrijdag aan Transport Online. Leon is eigenaar van L.H. Logistics uit Breda. Zijn vader werkt bij hetzelfde transportbedrijf.

"Mijn vader was onderweg naar Tours in Frankrijk om een lading boter te lossen. Toen hij over de A86 reed ter hoogte van de splitsing A1/A86 reed een personenauto nogal roekeloos om de vrachtwagen van mijn vader heen. Mijn vader reageerde daarop waarop de man uit zijn auto stapte, de deur van de cabine opentrok en mijn vader met een mes in zijn been stak", vertelt Leon.

De dader vluchtte daarop direct weg in zijn auto. Volgens de vader van Leon betrof het een Frans sprekende man.

Pa Helmer weet de vrachtwagen nog naar een afrit te rijden alwaar een Fransman stond die de hulpdiensten gewaarschuwd heeft. Hij is vervolgens afgevoerd per ambulance naar een ziekenhuis. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten maar mag, en kan, niet zelf rijden. De man heeft een fikse wond opgelopen aan zijn been.

De verzekeringsmaatschappij TVM probeert voor Leon een vlucht te regelen richting Parijs zodat hij de vrachtwagen, en zijn vader, kan ophalen. Leon rijdt zelf momenteel in Zuid-Spanje. "Niks dan lof voor TVM Verzekeringen. Ze zijn zeer betrokken en regelen van alles. De vrachtwagen is afgesleept en staat op een veilige plek en ook voor mijn vader wordt goed gezorgd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions