Clicky

 
Transport Online - Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade [+foto's]

Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade

Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade [+foto's]
05-07-2019 12:37 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De brand die vrijdag uitbrak bij Plastic Recycling Fabriek in Amsterdam West is brandmeester, zo heeft de brandweer rond 14:00 uur gemeld. Rond 12 uur ontstond brand bij de Amsterdamse recyclingfabriek in aanbouw. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Ook de schade in de fabriek is beperkt gebleven.

In de fabriek was, ten tijde van het uitbreken van de brand, voornamelijk technisch personeel aanwezig om machines te installeren. De brand ontstond tijdens laswerkzaamheden. Omdat de fabriek nog in aanbouw is, was er slechts een zeer kleine hoeveelheid plastic afval aanwezig om mee te testen. De brand heeft deze geringe hoeveelheid niet bereikt. De achterstand in de bouw van de fabriek is minimaal, naar verwachting hooguit enkele weken.

De opening van de plastic recyclingfabriek in Amsterdam staat gepland voor najaar 2019. De fabriek gaat plastic afval verwerken tot pure grondstof voor hoogwaardige nieuwe plastic producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt.

Met onze MDS-techniek scheiden wij de mix van verschillende plastictypen in één processtap tot wel vijf verschillende plasticsoorten. Deze soorten hebben een puurheid van >99 procent. Dit eindresultaat komt dicht in de buurt van nieuw plastic en is uitstekend bruikbaar voor nieuwe producten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats