Clicky

 
Transport Online - Meer Volvo’s per trein naar eindbestemming dankzij spoorlijn tussen China en North Sea Port in Gent

Meer Volvo’s per trein naar eindbestemming dankzij spoorlijn tussen China en North Sea Port in Gent

Meer Volvo’s per trein naar eindbestemming dankzij spoorlijn tussen China en North Sea Port in Gent
05-07-2019 10:51 | Buitenland | auteur Redactie

GENT - Volvo Cars voert vanuit North Sea Port verschillende malen per week treintransporten met auto's uit naar China, Italië en Oostenrijk. De eerste trein met 190 XC60’s uit China kwam donderdag 4 juli aan op de Interface Terminal Gent (ITG) aan het Kluizendok.

De trein vertrekt met 180 XC90’s, V90’s en V60’s terug naar de Chinese havenstad Xi’an. De nieuwe treinverbinding vanuit Gent kadert in de strategie van Volvo Cars om niet alleen op het vlak van productie, maar ook op het vlak van logistiek sneller, duurzamer en kostenefficiënter te opereren. Door een deel van de auto's per trein uit te voeren in plaats van per boot of vrachtwagen, daalt de impact op het milieu en geraken de auto's ook sneller op hun eindbestemming. De doorlooptijd van fabriek naar eindbestemming kan tot de helft ingekort worden.

Multimodale haven

Dit sluit aan bij de visie van North Sea Port om vervoer via het spoor en over het water te stimuleren. “Volvo Cars weet de goede achterlandverbindingen in North Sea Port ten volle te benutten door in Gent te kiezen voor duurzaam vervoer per spoor naar het Europese achterland en naar China. Hiermee versterkt North Sea Port haar positie als multimodale haven”, vertelt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Minder vrachtwagens op de weg

De treinen naar Italië worden geladen en gelost op de terminal van DFDS aan het Mercatordok. De China-trein komt aan en vertrekt op de Interface Terminal Gent (ITG) aan het Kluizendok. Spooroperator Lineas staat in voor het beheer van de treinexporten vanuit North Sea Port naar China en Italië. Dankzij deze modal shift naar het spoor haalt Volvo Cars jaarlijks ongeveer 5.000 vrachtwagens van de weg. Er zal twee keer per week een trein vanuit North Sea Port naar Xi'an in China rijden.

Volvo Car Gent is een autofabriek in de haven van Gent, eigendom van Volvo Car Corporation. Ze bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek en eindassemblage. Met 6.500 medewerkers is het een van de grootste industriële werkgevers van Oost-Vlaanderen. In 2018 produceerde Volvo Car Gent 200.396 wagens. De modellen V40, XC40 en V60 worden er geproduceerd.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden